Ірис

Баланс зволоженості шкіри

Компанія Weleda спільно з французьким партнером вирощує ірис в непрохідних районах марокканських Атлаських гір.

Ірис, або півники - був названий так на честь давньогрецької богині веселки Іриди. Посланниця богів спускалася на землю по веселці. Назву для рослини запропонував легендарний Гіппократ: він помітив, як на пелюстках півників після дощу грають промені світла. Ніжні відтінки квіток ірису, з одного боку, і дивовижна здатність його кореневища накопичувати вологу протягом посушливого періоду, з іншого, лише підтверджують відображені в міфології уявлення про ірис.
Екстракт кореневища ірису - цінний інгредієнт косметичних засобів компанії Weleda. У непрохідних районах марокканських Атлаських гір ірис росте в ідеальних умовах. Компанія Weleda разом з французьким підприємством-партнером реалізує тут проект зі збору ірису, що гарантує майже 300 сільським сім'ям стабільний заробіток. У Марокко частка населення, зайнятого в сільському господарстві, на сьогоднішній день досить велика. Для жителів віддалених регіонів можливість додаткового заробітку за рахунок виробництва і продажу сільськогосподарської продукції має велике значення. Спільна діяльність компанії Weleda і фермерів з вирощування екологічно чистого Ірису Німецького (Iris Germanica) в Атлаських горах - довгостроковий і взаємовигідний проект. Збір врожаю ірису деяким сім'ям приносить до 50% від їх загального доходу.

Сільські жителі обробляють на площі близько 20 квадратних кілометрів в Атлаських горах невеликі, часто кам'янисті ділянки від 400 до 600 квадратних метрів. На полях, відвойованих у гір, завдяки кропіткій праці місцевих жителів, культивуються в основному льон, сочевиця, цибуля і деякі види овочів. У цій місцевості Атлаських гір, що лежить на висоті 1 600 метрів над рівнем моря, сувора зима і дуже спекотне літо. Майже всі роботи на полях: від посіву до збору врожаю - виконуються вручну, або за допомогою мулів (використання техніки було б занадто дорогим, безглуздим і неприбутковим в умовах місцевого господарського устрою).

Екологічне розведення ірису ідеально доповнює вирощування традиційних овочевих культур і приносить жителям, які об'єдналися в кооператив, регулярний заробіток. В середньому, кожна з 300 сімей збирає на своїх полях навесні від 300 до 400 кілограмів свіжих кореневищ ірису. З них отримують ефірні олії, які високо цінуються у виробництві натуральних косметичних засобів і ароматичних сумішей. Перш ніж отримати ефірну олію, весь урожай кореневищ (кожне - розміром приблизно з картоплину) ретельно очищають вручну і дають просушитися на сонці. Цей процес може тривати до одного тижня - за цей час коріння втрачає 80% своєї маси. Тільки після цього висушений урожай доставляється на мулах в долину для подальшої обробки.
Заснування фермерського кооперативу і регулярні закупівлі компанії Weleda і її французького підприємства-партнера зробили населення 20 сіл, які беруть участь в проекті, більш згуртованим. Крім того, така співпраця суттєво поліпшила економічну ситуацію і умови життя в цих районах.

Iris Nachtpflege

Ірисовий зволожувальний крем нічний

Зволоження та регенерація
8 reviews
Iris Feuchigkeitspflege

Ірисовий зволожувальний крем легкий

Інтенсивно доглядає та надійно захищає
6 reviews