10 достовірних фактів про целюліт

Поява «апельсинової кірки» має безліч причин. І хоча чудодійного засобу для повного позбавлення від неї не існує, є чимало коротких повсякденних заходів, що здатні допомогти зробити шкіру пружною і водночас поліпшити загальне самопочуття. Про які 10 фактів щодо проявів целюліту варто дізнатися?

 

1. Целюліт - це норма

Для жінок природною є м'якша і рихліша, порівняно з чоловічою, сполучна тканина, що оточує жирові клітини підшкірної клітковини, яка виконує зігріваючі та захисні функції. Більше за 80% жінок, незалежно від ваги і статури, мають целюліт, у простолюдді званий «апельсиновою кіркою» за зовнішній прояв у вигляді горбків і ямок. На целюліт страждають майже всі: і стрункі жінки, і ті, які мають зайву вагу.

 

2. Пояснення тому - гормони

Естрогени підтримують еластичність сполучної тканини, причому зовсім небезпідставно. Зокрема, вагітність пред'являє найвищі вимоги до організму. Баланс гормонів жінки також змінюється під час менструації, в період менопаузи, а ще - під впливом медикаментів. У таких випадках затримка рідини у тканинах може посилити прояви целюліту.

 

3. Він закладений генетично

Існує генетична схильність до целюліту. Він успадковується незалежно від того, чи з'являються ямочки на стегнах, сідницях або руках. Однак повсякденна активність і певні вправи здатні допомогти зробити сполучну тканину міцнішою.

 

4. Не існує ніякого чудодійного засобу від целюліту

Жодному антицелюлітному крему не під силу впоратися з цією проблемою самотужки. Найбільших успіхів можна досягти за допомогою комплексного підходу, а саме: завдяки збалансованому харчуванню, достатнім фізичним навантаженням, заспокійливому масажу із застосуванням натуральних засобів для догляду за шкірою, до складу яких входять активні інгредієнти, як-от екстракт берези.

 

5. Здорове харчування - гарне самопочуття

Антиоксидант вітамін С зміцнює сполучну тканину і нейтралізує вільні радикали. Тому для підтримання пружності шкіри настільки важливе правильне харчування із включенням до дієти великої кількості свіжих фруктів і овочів. Здорова дієта - без перебільшення ключ, що дає організму все, що йому потрібно.

 

6. Схуднення не рятує від целюліту

Чим менше запасів жиру в організмі, тим менш вираженим є целюліт. Але чи знаєте ви, що в перші 30 хвилин спортивних занять організм переважно спалює вуглеводи? А ось вправи протягом 45 хвилин вже дають організму достатньо часу, щоб почати спалювати жир.

 

7. Вода - чистий еліксир краси

Споживання достатнього обсягу рідини є частиною здорового харчування. Ідеально випивати два-три літри мінеральної води не тільки для втамування спраги, а і для очищення організму від шлаків. Цей процес можна також підтримати за допомогою рідкої харчової добавки на основі екстракту листя берези.

 

8. Алкоголь і паління погіршують ситуацію

Калорії, що містяться в алкогольних напоях, безпосередньо перетворюються на жир, а тютюнопаління провокує звуження кровоносних судин і погіршення кровообігу.

 

9. Рухова активність приносить користь організму в цілому

Регулярні посильні фізичні навантаження сприяють поліпшенню кровообігу і зміцненню тканин, що зрештою позитивно позначається і на стані шкіри. Поєднання спортивних занять на витривалість, таких як ходьба, їзда на велосипеді або плавання, з прицільним опрацюванням м'язів сідниць і стегон – це справді дуже ефективний підхід.

 

10. Целюліт - це не лише питання краси

Залежно від інтенсивності проявів, розрізняють чотири стадії целюліту: легку, середню, важку і дуже важку. У складних випадках целюліт може навіть завдавати істотної шкоди лімфатичній та кровоносній системам.

 

Березова серія Weleda - ваш шлях назустріч тілу вашої мрії

Детальніше