Дитячий масаж

Користь, яку дитина отримує від масажу

У перші місяці життя завдяки розтягуванню м'язів і навчанню керуванню ними в немовлят коригується «поза плода». Дитячий масаж спрямовано на підвищення координації й рухливості м'язів.

Він чинить стимулюючу дію на всі органи і системи організму малюка. Також він стимулює кровообіг, що помітно навіть по шкірі дитини, регулює серцевий ритм і дихання, активізує метаболізм.
Дитячий масаж допоможе вашій дитині стати спокійнішою і, коли підросте, - соціально орієнтованою.
Масаж також допомагає малюкові розслабитися, знижуючи рівень гормонів, що викликають стресові стани, тому маля швидше засинає і спить глибше та довше.

Рекомендації для проведення розслаблюючого масажу

  • Заплануйте для масажу час, щоб мати можливість повністю зосередитися на вашому малюкові, не відволікаючись на інші клопоти і – особливо - на неприємні думки.
  • Переконайтеся, що в кімнаті досить тепло і прикрийте всі частини тіла малюка, які ви не будете масажувати, щоб дитині не стало холодно.
  • Ваші руки повинні бути чистими, нігті - коротко підстриженими, варто також зняти кільця і годинник.
  • Говоріть з малюком спокійно й ніжно, проте не силуйтеся говорити постійно. Під час масажу ваш малюк повинен насолоджуватися умиротворінням і спокоєм.
  • Перед нанесенням на шкіру зігрійте порцію олійки для масажу в своїх долонях. До речі, для цієї процедури не рекомендується використовувати креми і присипки.
  • Починайте масаж з ніжних погладжувань, щоб малюк звик до пересування ваших рук по його шкірі.
  • Слідкуйте за загальним настроєм дитини, і якщо малюкові щось не подобається, тоді масаж слід припинити.
  • Масаж не проводиться при гарячковому стані, під час інфекційних хвороб, при важких захворюваннях шкіри, пороці серця в періоді декомпенсації, захворюваннях крові й онкозахворюваннях.
  • Слід уникати масажу в області почервоніння, що викликане алергічною реакцією шкіри.
Calendula Pflegeöl Parfümfrei

Календула олійка для немовлят

Догляд за ніжною шкірою малюка з перших днів життя
12 reviews
Bäuchlein-Massageöl

Масажна олійка від здуття животика у немовлят

Нормалізує функцію шлунково-кишкового тракту.
4 reviews

Рекомендації щодо проведення масажу для профілактики здуття животика:

Проводити такий масаж потрібно за умови комфортної температури у приміщенні та ні в якому разі не холодними руками – тож зігрійте їх перед процедурою у теплій воді. Візьміть трохи олійки й розітріть її в долонях, щоб вона стала теплою, та ніжно втирайте за годинниковою стрілкою навколо пупка маляти. Педіатри рекомендують робити масаж по спіралі, просуваючись до лівого стегна. Ця техніка масажу особливо рекомендується для розслаблення, при здутті та метеоризмі.