Атопічний дерматит

Атопічний дерматит - це, як і астма, і поліноз (сінна лихоманка), хронічне спадкове захворювання, при якому організм реактивно реагує на, здавалося б, нешкідливі подразники. Для нього характерне утворення на шкірі сухих, почервонілих ділянок із лущенням. Часто їхня поява може супроводжуватися сильним свербінням, екземою. Найчастіше уражається шкіра обличчя, колін і ліктів.

Атопічний дерматит проявляється епізодично, і це пов'язано з певними подразниками, як-от:

  • впливом навколишнього середовища (забрудненням повітря, екстремальними температурами)
  • сезонними особливостями (інтенсивним сонцем влітку, сухим повітрям в опалювальний сезон)
  • стресом
  • алергією на окремі продукти харчування

До того ж на атопічний дерматит часто страждають дуже чутливі й неспокійні, «тонкошкірі» немовлята. Якщо ви протягом тривалого періоду часу спостерігаєте будь-які зміни на шкірі вашої дитини, доцільно проконсультуватися з лікарем.
 

Три фази атопічного дерматиту

Атопічний дерматит характеризується певною періодичністю, і нерідко це пов'язано з емоційним станом: на його прояви можуть впливати стрес, страх і навіть радість. Зазвичай атопічний дерматит протікає в 3-х фазах:

Пасивна фаза (відсутність симптомів)

Шкіра може бути нормальною або сухою з нестачею жиру. Легкий свербіж.

Фаза подразнення (прояв симптомів)

Шкіра суха або дуже суха. Свербіж. Почервоніння. Стягнутість.

Гостра фаза (пік симптомів)

Наявні значні подразнення на шкірі. Мокрі екземи. Сильний свербіж.

Додатковий догляд в період 3-х фаз атопічного дерматиту

Кожна фаза атопічного дерматиту вимагає певного догляду. Серія з алтеєм для гіперчутливої шкіри допомагає відновити природний захисний бар'єр, стимулюючи регенеративні сили шкіри для того, щоб вони функціонували, як це притаманно здоровій шкірі.

Усі засоби серії з алтеєм можна використовувати в період пасивної фази.

Усі засоби серії з алтеєм можна використовувати під час фази подразнення, в індивідуальному порядку додатково використовуючи їх на сухих ділянках шкіри. Ми рекомендуємо робити вологі компреси на уражених ділянках - це допоможе зняти свербіж.

Під час гострої фази для зниження свербежу засоби серії з алтеєм можуть вживатися лише на неуражених ділянках шкіри. А на уражених ділянках застосовуйте безпосередньо лікарські засоби або засоби для догляду, рекомендовані вашим лікарем.

Ми рекомендуємо під час купання завжди додавати у воду, а також використовувати для очищення шкіри в області сповивання: Календула олійка для немовлят Weleda

Weiße Malve Pflegelotion

Алтей дитяче молочко для тіла

Для гіперчутливої шкіри
13 reviews
Weiße Malve Gesichtscreme

Алтей дитячий крем для обличчя

Для гіперчутливої шкіри.
10 reviews
Weiße Malve Wundschutzcreme

Алтей дитячий крем від попрілостей

Для гіперчутливої шкіри.
9 reviews