Арніка

сила і захист

Надійний захисник

Сонячно-жовта рослина, яка вільно відчуває себе на незайманих горбистих луках і мало вапняних торф'яних ґрунтах, на перший погляд, виглядає дуже ніжно, а її квітки виглядають трохи розпатланими - здається, що вони готові полетіти від найменшого подиху вітерця. Але не тут-то було: арніка - дуже сильна рослина. Її стебло висотою 30-40 см мужньо витримує навіть сильний гірський вітер. Ця зовнішня стійкість - явна ознака внутрішніх сил, закладених в арніки. Лікарські засоби з екстрактом цієї багатогранної за своїми властивостями рослини захищають від ударів і травм, тому арніку жартівливо називають «Святою захисницею від розтягнення м'язів і ударів».

В Карпатських горах

Обережність і знання

Сильна арніка - захисниця м'язів. Ефективна лікарська рослина, має і свої вразливі місця. Вона чутливо реагує на зміни умов життя, а місця її росту не переносять інтенсивного використання в якості пасовищ, для арніки є небезпечим надмірне внесення добрив, що знижують стійкість рослини. Тому нам дуже важливо підтримувати раціональне розведення цієї культури. Разом з селянами Західно-Румунських гір, найбільш густонаселеною частиною Карпат, і Світовим фондом дикої природи (WWF) ми реалізовуємо проект по її вирощуванню. Тут, в Карпатах, все ще збереглися соковиті зелені луки з недоторканими заростями арніки. На практичних заняттях селяни і збирачі вчаться, як зберегти цінну лікарську рослину. Збирати слід суцвіття, які тільки розпустилися з коротким стеблом і дрібними бутонами. Щоб арніка змогла продовжити розмноження, необхідно залишити хоча б одну розквітлу квітку на рослині. Дотримуючись цих правил, румунські селяни збирають близько 5 000 кілограм свіжих суцвіть в рік, які в подальшому використовуються в нашій косметичній продукції та лікарських засобах.

Головне – це структура

Як арніка допомагає в регенерації пошкоджених тканин

Суцвіття арніки воістину незвичайні: на сьогоднішній день в них виявлено близько 150 різних речовин, що володіють цінними і ефективними фармацевтичними властивостями. Перш за все, це флавоноїди, каротиноїди, сесквітерпенові-лактони і натуральні ефірні олії, що дарують арніці особливі сили, завдяки вмісту в них кремнієвої кислоти. Вони сприяють регенерації тканин, допомагають при синцях і забоях, після яких шкіра зазвичай не має зовнішніх пошкоджень, проте, незважаючи на їх видиму відсутність, тканинам, що знаходяться під ними завдається істотна шкода. Екстракт арніки приходить на допомогу: покращує кровообіг та обмін речовин, надає антисептичну і протизапальну дію, знімає біль і прискорює процес загоєння.

Арніка масажна олія

Готує шкіру і м'язи до фізичних навантажень.
5 reviews
100 ml