Натуральна косметика Weleda

Натуральна, біо-, органічна – який саме зміст стоїть за цими словами?

Якщо мова йде саме про косметику, то законодавчо не визначено і не розмежовано понять «натуральної косметики» і «органічної косметики». Ці популярні сьогодні слова не мають під собою нічого, якщо такі означення не підтверджені рядом певних фактів. Як-от, чи може крем для обличчя, що містить масло ши або арганову олію і синтетичний консервант, називатися натуральним?

Щоб вважатися органічною, косметика повинна, насамперед, мати 100% натуральне походження

Визначення «органічний» відноситься не до всіх речовин, які було отримано «з природи», а тільки до рослинної сировини з сертифікованих органічних господарств. Так, глина і мінерали, незважаючи на те, що вони натуральні та отримані «з природи», не можна назвати органічними або повністю натуральними компонентами, з огляду на їхнє неорганічне походження. Проте для виробництва певних засобів з догляду, наприклад, мила або зубних паст, ми використовуємо ці компоненти.

Як зорієнтуватися?

По-перше, переконатися, що всі інгредієнти мають натуральне походження. В Європі повний склад продукту, який зазначається як INCI, обов'язково повинен бути вказаним на упаковці. Важливо навчитися його розшифровувати, адже частіше за все він друкується на латині або англійською мовою. Якщо ви маєте сумніви щодо того чи іншого інгредієнта, ви завжди маєте змогу перевірити інформацію в розділі  Словник інгредієнтів. Що стосується косметичних продуктів Weleda, немає необхідності користуватися словником, адже ми перевели повний склад засобів на українську та російську мови!

Косметика Weleda в цифрах

Уся косметика Weleda має 100% натуральне походження

94% свіжозібраних рослин мають органічне походження

73% висушених рослин мають органічне походження

63% олій, масел і жирних основ мають органічне походження

52% ефірних олій мають органічне походження

62% рослинної сировини походить з органічних або біодинамічних контрольованих господарств, або ж із сертифікованих місць зростання в дикій природі

Загалом 77% рослинних компонентів, які використовуються у виробництві косметики Weleda, мають органічне походження.

Щороку Weleda збільшує відсоток органічних компонентів у складі косметики завдяки партнерству з сертифікованими органічними господарствами або за рахунок власних проектів біодинамічного вирощування сировини.

Які консерванти використовуються в органічній косметиці?

Будь-яка косметика під впливом повітря, бактерій псується, особливо, якщо вона містить воду. Найшвидший і дешевий спосіб зберегти косметику - застосування синтетичних консервантів, наприклад, парабенів і феноксіетанолу. Для органічної косметики цей метод є неприйнятним, тому ми шукаємо інші способи її збереження.

Існують також синтетичні, так звані «ідентичні натуральним» консерванти, які дозволено вживати такими організаціями, як BDIH і NaTrue.

Та незважаючи на це, Weleda відмовляється від використання будь-яких синтетичних консервантів. Компанія впроваджує спосіб збереження косметичних засобів, що ідеально поєднується з концепцією виробництва натуральної та органічної косметики, спираючись на сильні антибактеріальні властивості ефірних олій і спирту. Додамо сюди ще й упаковку, що не дозволяє косметиці стикатися з повітрям і світлом, і отримаємо прекрасний для натуральної косметики результат - строк зберігання до 36 місяців!

Чи шкідливий спирт для шкіри?

Якщо чистий спирт використовувати безпосередньо на шкірі, він справді сушитиме і подразнюватиме її. Але за умови вірно підібраного дозування це твердження не буде вірним. Weleda використовує органічний пшеничний спирт. Ретельно підібране для зберігання або екстракції корисних речовин дозування не дозволяє йому висушувати або подразнювати шкіру. Сильно розведений спирт змішується з іншими інгредієнтами, такими як рослинні олії, масло какао, ши, бджолиний віск. Ансамбль компонентів підбирається певним чином, щоб захищати шкіру від пересушування.

До того ж численні дерматологічні тести доводять дуже гарну переносимість косметики Weleda навіть чутливою шкірою.

Чи потрібно уникати ефірних олій?

Ефірні олії, як синтетичні, так і натуральні, можуть призводити до появи алергічної реакції. 1-3% населення має алергію на той чи інший аромат, до того ж не має значення, натурального він чи синтетичного походження.

Хоча ЗМІ нерідко згадують про ризики, пов'язані з натуральними ефірними оліями, частка алергічних проявів через дію синтетичних ароматів дуже велика.

Ми дистилюємо 4 тонни пелюсток дамаської троянди, щоб отримати 1 кілограм ефірної олії (або «лише» 900 кілограм пелюсток для отримання абсолюту) і 100 кілограм свіжої лаванди для отримання 1 літра ефірної олії. В кожній краплі цієї речовини міститься сила сотень і тисяч квіток. Ефірна олія - як висококонцентрований інгредієнт - повинна дуже ретельно дозуватися і мати бездоганну якість. Треба зазначити, що існує вкрай мало ефірних олій, які в чистому вигляді можна наносити безпосередньо на шкіру. Проте, було б нерозумно не використовувати цю цінну сировину, з огляду на високу якість ефірних олій, їхній терапевтичний і косметичний ефект.

Для своїх засобів Weleda обирає виключно натуральні ефірні олії від виробників, що є партнерами компанії за контрактами, і ця сировина поставляється в точній відповідності до внутрішніх специфікацій. Багато з цих олій є сертифікованими органічними; серед них ефірні олії троянди, лаванди, лимона, які отримують традиційними методами, наприклад, методом дистиляції. До того як потрапити до виробництва, кожна олія аналізується Службою контролю якості, яка проводить оцінку сировини на рівень чистоти. Не є рідкістю факт, коли ефірна олія в силу своєї високої вартості може бути розведена, тобто змішана з іншими речовинами, і тільки точні вимірювання за допомогою спеціальних пристроїв можуть виявити сторонні компоненти. І, нарешті, режим зберігання має вирішальне значення в питанні якості ефірних олій, що використовуються компанією. Під дією повітря вони поступово окислюються і стають агресивними до шкіри. Досвід свідчить, що дійсно натуральний косметичний продукт, ароматизований ефірними оліями високої якості, у вірно підібраному дозуванні зазвичай переноситься добре.

Мигдаль захищає подразнену і чутливу шкіру і допомагає повернути їй природну красу.

Мигдаль

Засоби з екстрактом арніки захищають від ударів і травм, тому арніку жартівливо називають «Святою заступницею від розтягування м'язів і ударів».

Арніка

У повір'ях німецьких і слов'янських народів береза ​​завжди була оточена ореолом глибокої поваги і поклоніння.

Береза

Навряд чи знайдеться рослина, настільки ж ефективна й багатогранна за своїми лікувальними властивостями, як ця сонячна квітка.

Календула

Ефірна олія і лимонний сік зарекомендували себе найважливішими компонентами засобів для догляду за тілом.

Лимон

Ірис - ідеальний приклад рослини, яке відмінно справляється із завданням регулювання вологи.

Ірис

Цей напівчагарник ще з античних часів цінується за свою розслаблюючу, заспокійливу дію.

Лаванда

Екстракт насіння проса надає волоссю еластичність і ніжно доглядає за ним і шкірою голови.

Просо

Овес передає нашому волоссю свою силу, стимулюючи в ньому утворення кремнієвої кислоти.

Овес

Завдяки своїм антиоксидантним і регенеративним властивостями цінна гранатова олія зміцнює клітини шкіри, робить її гладкою і пружною.

Гранат

Розмарин має сильну розігріваючу дію, стимулює кровообіг і нервову систему.

Розмарин

Для організму яскраві ягоди обліпихи вкрай корисні: в них, зокрема, міститься велика кількість вітаміну С.

Обліпиха

Завдяки своїм дивовижним властивостям олія з паростків пшениці регулює процеси регенерації шкіри голови.

Пшениця

Про чудові якості Алтея лікарського можна здогадатися вже за його ім'ям: ботанічна назва цієї рослини - althaea - походить до давньогрецького і перекладається як «лікувати, лікування».

Алтей

Олія насіння троянди Москета заспокоює і розгладжує шкіру.

Троянда москета

Випускаючи натуральну і органічну косметику з 1921 року, Weleda бере дуже активну участь у формуванні найсуворіших критеріїв оцінки якості натуральної та органічної косметики.

У кожному продукті міститься різна частка натуральних і органічних інгредієнтів: наприклад, Масажна олія «Арніка» складається з 100% натуральних компонентів, 99% з яких мають органічне походження.

Арніка масажна олія

Готує шкіру і м'язи до фізичних навантажень.
5 reviews
100 ml
Schwangerschafts-Pflegeöl

Олія для профілактики стрій

Попереджає появу стрій.
38 reviews
12 reviews

Ключові лінії косметики Weleda

Ніжний догляд з мигдалем

Мигдальна серія

Активна регенерація шкіри

Гранатова серія