Пологи

Пологи - це справді особлива подія, до якої ви бажаєте підійти максимально підготовленою. Часто жінки, що наслухалися страшних історій, починають відчувати панічний страх перед процесом пологів. Але важливо знати, що боязнь болю викликає зниження порогу больової чутливості й може посилювати біль. Краще приймати все як є. Якщо це ваші перші пологи, ви не знаєте, чого саме очікувати. Корисним стане відвідування курсів із підготовки до пологів.

Завдяки позитивним думкам, медитації чи молитві ви зможете зосередитися на вашій крихітці, яка готується прийти у цей світ. Кажуть, що те, як дитина з'явилася на світ, багато що пояснює в її характері. Можливо, такий погляд на речі допоможе вам простіше ставитися до процесу пологів.

Масаж промежини

Щоб запобігти розривам або необхідності в розрізах, починаючи з 34-го тижня вагітності бажано робити масаж промежини. Масаж проводиться три-чотири рази на тиждень протягом п'яти-десяти хвилин із застосуванням Олії для підготовки до пологів від Weleda. Ця олія чинить пом'якшувальну дію на тканини і підвищує їхню еластичність. Масажні рухи підсилюють дію засобу, стимулюючи кровообіг в тканинах. Ми рекомендуємо виконувати масаж промежини після купання, коли тканини стають м'якішими й еластичнішими.

Schwangerschafts-Pflegeöl

Олія для профілактики стрій

Попереджає появу стрій.
38 reviews
Damm-Massageöl

Олія для підготовки до пологів

Еластичність м'язів промежини та профілактика розривів.
14 reviews
Brust-Massageöl

Олія для грудей в період лактації

Профілактика та усунення застійних явищ.
12 reviews

Підготовка до грудного вигодовування

«Грудне вигодовування - це зрілість материнства». Під цією фразою розуміють не тільки фізичну здатність жінки годувати малюка грудьми, а й важливу психологічну складову. Грудне вигодовування - це запорука здоров'я та соціальної адаптації малюка в далекому майбутньому, до того ж тривале грудне вигодування є профілактикою пухлинних захворювань грудної залози у жінок.

Про правильну техніку годування ви можете дізнатися на курсах для вагітних. І вже заздалегідь доцільно познайомитися з фахівцем із грудного вигодовування: після пологів зазвичай досить одного-двох візитів для налагодження правильної техніки годовування малюка грудним молоком.

Зміцнення шкіри сосків

За два місяці до пологів починайте готувати соски до грудного вигодовування. Візьміть фланелевий рушник або рукавичку для купання. Щодня обмивайте груди прохолодною водою, потім протягом однієї-двох хвилин розтирайте соски махровою рукавичкою. Ніжний, непідготовлений епідерміс сосків під час годування швидко пошкоджується, виникають тріщини, годування і зціджування стає болісним - це призводить до лактостазу, ускладненням якого є мастит. Намагайтеся частіше, наскільки дозволяє ситуація, перебувати з відкритими грудьми, приймати повітряні й сонячні ванни, захищаючись від прямого сонячного випромінювання - всі ці процедури підготують соски і допоможуть збереженню грудного молока.

Для полегшення вигодовування грудьми

Для підготовки грудей до годування немовля, починаючи з 38-го тижня вагітності, щодня раз на день втирайте у шкіру грудей Олію для грудей в період лактації. Цей засіб містить ефірні масла фенхеля і кмину, що зігрівають груди і стимулюють виділення молока.